Liceul Sf. Trei Ierarhi: Toate ciclurile au început anul școlar sub același acoperiș, într-un sediu nou

Zeci de elevi, împreună cu părinții și profesorii lor au luat parte luni, 13 septembrie, la festivitatea de deschidere a noului an școlar 2021-2022, la Liceul Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi” din Capitală.

Evenimentul a fost unul emoționant deoarece, pentru prima dată în mai bine de un deceniu, toate ciclurile școlare s-au reunit sub același acoperiș, într-un nou sediu, informează un comunicat al instituției, remis Basilica.ro.

Deschiderea a avut loc în curtea noului sediu al școlii, aflat pe Strada Oltețului nr. 15, Sectorul 2, București. După intonarea Imnului național, directorul Claudia Sive a transmis un cuvânt de Bun venit.

„Marcăm astăzi un moment memorabil, crucial pentru școala noastră, deorece este pentru prima dată, în cei 11 ani de existență a Liceul Teoretic ‹Sfinții Trei Ierarhi›, când suntem împreună cu toții, cadre didactice și elevi de la toate nivelurile  – primar, gimnazial și liceal – într-un sediu nou, doar al nostru, în care am speranța și încrederea că ne vom dezvolta  într-un firesc al nostru, așa cum de dorim de ani buni”, a spus directorul Liceului Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi”, doamna profesor Claudia Sive.

Festivitatea a continuat cu rugăciunea de binecuvântare a elevilor și a profesorilor, a părinților și a ostenitorilor. Slujba a fost oficiată de Părintele Vasile Gavrilă, inițiatorul proiectului care a stat la baza apariției și dezvoltării Liceului Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi”.

©Liceul Sf. Trei Ierarhi

La intrarea în școală, elevii din ciclul primar au trecut pe sub un pod de flori făcut de colegii liceeni.

Bobocii au primit în drumul lor către clase aplauze și urări de bun venit. ©Liceul Sf. Trei Ierarhi

Liceul Teoretic Sfinții Trei Ierarhi, aflat sub patronajul Bisericii Ortodoxe Române, funcționează în conformitate cu programa oficială a Ministerului Educației Naționale. Această școală, căreia îi pășesc pragul peste 200 de elevi, valorifică tradiția pedagogică a Bisericii, dar manifestă, totodată, și deschidere către metode noi menite să sprijine procesul educațional.

Vezi și Momi, educaţia actuală şi Sfinţii Trei Ierarhi

Foto credit: Liceul Sf. Trei Ierarhi

Comentarii Facebook


Știri recente