Licența teologilor timișoreni

La Centrul eparhial din Timișoara a avut loc marți, 11 septembrie 2012, a doua sesiune a examenului de licență și depunerea jurământului de credință pentru studenții teologi care au urmat cursurile Facultății de Litere, Istorie din Timișoara, promoția 2008-2012.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, evenimentul s-a desfășurat în sala de festivități a Centrului eparhial, în prezența comisiei de evaluare, formată din profesori de la catedra de Teologie Ortodoxă, în frunte cu pr. conf. dr. Nicolae Morar, , coordonatorul comisiei de examinare. În urma examenului de susținere a lucrării de licență, toți cei 18 studenți teologi au fost declarați absolvenți ai cursurilor Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara.

În încheierea evenimentului, în biserica cu hramul ” Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, din incinta Centrului eparhial, a fost oficiată slujba de Te Deum, în semn de mulțumire adusă Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă și binefacerile revărsate asupra tinerilor teologi și a profesorilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara. După slujbă, toți absolvenții au depus jurământul de credință față de învățătura Bisericii Ortodoxe, făgăduind în fața lui Dumnezeu că o vor apăra și propovădui în toată viața lor, urmând porunca Mântuitorului Hristos.

La depunerea jurământului, alături de părinții coordonatori din cadrul secției de Teologie a fost prezent și prodecanul Facultății de Istorie, Litere și Teologie, Lect. univ. dr. Valy Ceia, precum și pr. Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente