Legătura cu Dumnezeu suplinește singurătatea – Mitropolitul Teofan la căminul de pensionari din Iaşi

„Legătura noastră cu Dumnezeu împlinește și suplinește lipsa sănătății și lipsa membrilor familiei în jurul nostru în chip permanent”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan vârstnicilor prezenţi duminică la slujba oficiată în capela Căminului de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Copou-Iași.

Ierarhul a explicat în omilia de la liturghie că omul îşi găseşte „mulțumirea sufletească atunci când este sănătos și când își are familia lângă sine”, însă „de la o vârstă înaintată, în general, sănătatea este șubrezită și familia este departe”.

În acest context Înaltpreasfinţia Sa le-a spus celor prezenţi că „Dumnezeu poate să umple golul sufletesc din viața omului și să creeze starea în care el să zică”:

«Da, nu mai sunt nici foarte sănătos, nu-i mai am nici pe ai mei împreună cu mine, dar Îl am pe Dumnezeu și lucrul acesta îmi dă foarte mare și multă putere în viaţa mea»”.

La finalul Liturghiei, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei l-a hirotesit iconom pe părintele Constantin Ipatov, misionar de caritate la Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iaşi, informează Doxologia.

De asemenea, managerul instituţiei, Mihaela Frăsilă, a primit din partea ierarhului o distincție de vrednicie.

Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Iaşi este un aşezământ pentru persoane vârstnice care asigură, în regim instituţionalizat, condiţii corespunzătoare de găzduire şi de hrană, îngrijire personală şi medicală, activităţi de ergoterapie şi de petrecere a timpului liber, asistenţă socială, asistenţă psihologică şi asistenţă spiritual religioasă.

Unitatea are o capacitate de 216 locuri.

Capela din incinta căminului, de aproximativ 35 metri pătrați, are hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” și a fost sfințită în anul 2002 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Foto credit: Lucian Ducan/Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente