Lecții de solidaritate în Mitropolia Basarabiei

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei desfășoară, în perioada 24 martie – 11 aprilie, o formare necesară pentru realizarea lecțiilor de solidaritate, în cadrul campaniei de Paști „Masa Bucuriei”, informează www.diaconia.md, citat de Ziarul Lumina. Lecțiile de solidaritate sunt activități în cadrul cărora, prin intermediul unui joc de rol, elevii și studenții sunt familiarizați cu problemele bătrânilor singuratici și cu posibilitățile de susținere a acestora. Tinerii intră în rolul pensionarilor, fiecare dispunând de un venit lunar specific, pe care trebuie să-l utilizeze pentru achitarea facturilor și pentru cumpărarea de alimente, haine, medicamente, abonamente etc. Această sumă de bani trebuie gestionată în așa fel, încât să le asigure existența pentru întreaga lună. Lecțiile se organizează în instituțiile de învățământ, cu acordul Ministerului Educației.

„Ne propunem ca lecțiile de solidaritate să fie desfășurate în instituțiile de învățământ de către o echipă de voluntari. Această formare este necesară pentru a înțelege mecanismele acestor lecții, cum pot fi prezentate elevilor, astfel încât tinerii să fie sensibilizați”, a spus Florea Nadejda, coordonator de proiect. Pe parcursul formării, voluntarii au posibilitatea de a cunoaște metodele de depășire a provocărilor ce pot apărea în timpul lecțiilor de solidaritate, dar și tehnica de a desfășura lecția de solidaritate.

„Tinerilor le pasă de țara în care trăiesc, le pasă de oamenii nevoiași. Ei vor să fie activi și responsabili, iar noi le oferim posibilitatea de a învăța aceste lucruri”, a arătat Ludmila Șchiopu, psiholog al Misiunii Sociale „Diaconia”. Inspirați de valorile creștine, tinerii au demonstrat încă o dată că voluntariatul pornește mai întâi de la ei.

„Am lucrat cu mai multe grupuri de voluntari, desfășurând cu ei diferite activități, dar realizarea activităților cu elevii reprezintă o primă experiență de acest fel. Sunt foarte curioasă să văd care este atitudinea elevilor față de problemele pe care le vom prezenta”, a adăugat Olga Popescu, voluntară în cadrul campaniei de Paști „Masa Bucuriei”.

Comentarii Facebook


Știri recente