Lăudați pe Domnul, în eparhia Vadului, Feleacului și Clujului

Grupul coral „Sfântul Apostol Bartolomeu”, de la Parohia „Înălțarea Sfintei Cruci” din Cluj-Napoca a fost desemnat câștigătorul etapei eparhiale a Concursului Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul”, în cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, informează „Ziarul Lumina”.

Etapa eparhială a Concursului Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul” a avut loc vineri, 19 septembrie, în sala „Episcop Nicolae Ivan” a Centrului Eparhial din Cluj Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și a unui public numeros.

Alături de Grupul „Sfântul Apostol Bartolomeu” a concurat și grupul „Theophilos” de la Parohia „Învierea Domnului” din Turda, dirijat de pr. Sebastian Zăhan.

Prestația muzicală și artistică a celor două grupuri corale participante a fost evaluată de un juriu format din pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Cornel Groza și prof. univ. dr. Ciprian Para, de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. După desemnarea câștigătorului, ambele grupuri corale au fost felicitate de membrii juriului și li s-au înmânat dirijorilor diplome de participare.

La final, IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei le-a transmis mai multe urări participanților, și îndemnul să dovedească pe mai departe aceeași râvnă misionară.

Etapa mitropolitană, pe 9 octombrie

Grupul coral câștigător, „Sfântul Apostol Bartolomeu”, este dirijat de Natalia Păsat și s-a constituit în urmă cu doi ani, la inițiativa parohului Gavril Vârva. Formația corală va reprezenta Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului la etapa mitropolitană, ce va avea loc pe 9 octombrie, la Centrul Eparhial din Cluj-Napoca.

Concursul Național de Muzică Bisericească „Lăudați pe Domnul!” – ediția a VII-a, este organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în perioada 1 iulie – 27 octombrie 2014. Concursul este structurat pe două secțiuni. La secțiunea interpretare pot participa grupuri psaltice din toate parohiile Patriarhiei Române, iar la secțiunea de compoziție, compozitori de muzică bisericească. Prima etapă este cea la nivel eparhial, iar cea de-a doua la nivel mitropolitan. Etapa finală va avea loc la Palatul Patriarhiei, în data de 27 octombrie 2014. Primii patru clasați în acest concurs vor primi diplome, cărți și bani.

Comentarii Facebook


Știri recente