Lansarea volumului „Lumina de la Răsărit” la Facultatea de Teologie din București

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din București a avut loc marți de la ora 18:00, lansarea cărții Lumina de la Răsărit a cosmologului Alexei Nesteruk.

La evenimentul din 28 martie 2017 au fost invitați: Conf. Dr. Adrian Lemeni, Prof. Dr. Costea Munteanu și poetul Florin Caragiu. De asemenea, au participat profesori, cercetători, doctoranzi și studenți interesați de tematica lucrării.

Potrivit conferențiarului Adrian Lemeni de la Facultatea de Teologie din București, volumul prezintă dialogul dintre teologie și știință din perspectivă eclesială.

Alexei Nesteruk este specialist în cosmologie, dar în același timp este o persoană cu angajare efectivă în viața Bisericii, a declarat Adrian Lemeni pentru Radio Trinitas.

Sunt mai multe persoane care invocă formal identitatea ortodoxă atunci când dezvoltă un dialog între teologie, filosofie și știință însă destul de puțini autori care asumă efectiv eclesial duhul Tradiției Bisericii în acest tip de cerectare, a continuat profesorul, făcând referire la specificul studiului lansat.

Lucrarea Lumina de la Răsărit a profesorului Alexei Nesteruk de la Universitatea Portsmouth din Marea Britanie a apărut anul acesta la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente