Lumina de la Răsărit

La editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut volumul intitulat Lumina de la Răsărit. Autorul cărții este profesorul Alexei Nesteruk, Lector la Universitatea Portsmouth. Traducerea a fost făcută de Evagrina Dârțu și Irina Scurtu.

Volumul de față constituie una dintre cele mai importante încercări de sinteză patristică realizate în actualitate, așezând viziunea creștinismului răsăritean la baza unei noi înțelegeri, cuprinzătoare și integratoare, care să deschidă orizontul cunoașterii spre participarea la taina dumnezeiască ce a fost înscrisă în viața creată și a luat chip în ființa umană, se arată în Cuvântul Înainte semnat de Florin Caragiu.

Cuprinsul cărții:

  • Capitolul 1 – Ortodoxie și știință: o experiență aparte;
  • Capitolul 2 – Teologia patristică și științele naturii: scurt istoric;
  • Capitolul 3 – Ce deosebește teologia de toate științele: perspectiva patristică versus accepțiunea modernă;
  • Capitolul 4 – Pentru o metodologie teologică a relației cu știința;
  • Capitolul 5 – Creația în cosmologie și în teologie;
  • Capitolul 6 – Ireversabilitatea timpului și logosul creației;
  • Capitolul 7 – Umanitatea ca ipostas al universului.

Volumul poate fi cumpărat de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro şi poate fi comandată la adresele: [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente