Lansarea Proiectului „Culori radiofonice în 1001 de voci”

Proiectul social cultural Culori radiofonice în 1001 de voci, dedicat copiilor nevăzători sau cu deficiențe de vedere din România, va fi lansat mâine, 05 aprilie 2016, în Sala Mare a Ateneului Român

Proiectul reprezintă parteneriatul dintre Radio Trinitas al Patriarhiei Române, Școala pentru Deficienți de Vedere și Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” din București, prin care celor 21 de elevi selectați din cele două instituții speciale menționate li s-a oferit o perspectivă reală și nouă în domeniile radiofonic, educațional și cultural.

Cu ajutorul unei echipe de profesioniști din domeniile teatru, muzică, jurnalism și psihologie elevii au intrat într-un program intensiv de pregătire. Ei au participat la ateliere de teatru, muzică, dicție și intonație, la jocuri de stimulare și căpătare a încrederii, iar scopul a fost acela de a-i ajuta să devină interpreții a 124 de personaje de poveste din cinci basme românești: Prâslea cel voinic și merele de aur, Zâna Zorilor, Făt –Frumos din lacrimă, Harap – Alb și Greuceanu.

Rezultatul acestui demers cultural, educațional și social este reprezentat de cele 5 cd-uri realizate cu profesionalism în aproape doi ani de lucru intens.

Comentarii Facebook


Știri recente