Lansarea cărții „Lumea din cuvinte”

La Biblioteca Sfântului Sinod a fost lansată, în această seară – 04 februarie 2016, cartea Lumea din cuvinte a jurnalistului Dumitru Manolache, informează TRINITAS TV. Lucrarea cuprinde reportaje publicate în Ziarul Lumina și face parte din Colecția Media Christiana a Editurii Trinitas. Invitați de onoare la acest eveniment au fost Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și scriitorul Ștefan Mitroi.

Volumul acesta reprezintă o lectură extrem de plăcută a precizat Preasfinţia Sa evidenţiind, de asemenea, bogata activitate jurnalistică a domnului Dumitru Manolache.

„Doresc să transmit un cuvânt de felicitare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care este iniţiatorul seriei colecţiei «Media Christiana» şi cu a cărui binecuvântare a apărut acest volum atât de interesant. Volumul acesta reprezintă o lectură extrem de plăcută şi de proaspătă, o lectură care te invită să o duci până la capăt. Eu am urmărit creaţia, să spunem bisericească, a domnului Dumitru Manolache cu mult timp înainte de a veni la Ziarul Lumina, pentru că şi în presa laică a abordat foarte des probleme spirituale, probleme privind o mulţime de lucruri care interesează sufletul omului, trecutul creştinismului nostru începând cu un subiect preţios pentru domnia sa, misiunea Sfântului Apostol Andrei aici în «ţara lupilor», dar şi până la momente spirituale pe care le-a cunoscut direct, în vremea noastră” a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Moderatorul evenimentului a fost părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu, directorul Publicațiilor „Lumina”.

„Lansarea de carte din această seară a deschis de fapt seria evenimentelor prilejuite de aniversarea a 11 ani de la înfiinţarea «Ziarului Lumina». Prin această carte din colecţia «Media Christiana, Seria Lumina», noi aducem dintr-o dată un omagiu activităţii de până acum a ziarului şi, în acelaşi timp, deschidem o nouă poartă de înţelegere a activităţii cultural misionare pe care o efectuează presa bisericească. Autorul cărţii, domnul Dumitru Manolache, este unul dintre redactorii din echipa noastră cu bogată experienţă profesională, a lucrat şi în presa laică, lucrează de un număr bun de ani la Ziarul Lumina. În paginile cărţii, pentru prima dată în seria celor 12 volume publicate până acum, avem o carte de reportaj, carte care este scrisă, am putea spune, la limita dintre reportajul literar şi reportajul jurnalistic” a declarat pr. Nicolae Dascălu, directorul Publicațiilor „Lumina”.

Autorul volumului a declarat că în paginile cărţii a încercat să surprindă măreţia şi frumuseţea altarelor româneşti.

„Cartea aceasta este o selecţie de reportaje pe care le-am realizat în cadrul «Ziarului Lumina» al Patriarhiei Române şi în care am urmărit să reflect, pe de-o parte măreţia şi frumuseţea altarelor româneşti, oamenii şi locurile în care ei trăiesc şi, în aceaşi măsură, cartea este şi un eveniment pentru ziar. Mulţumesc în primul rând Preafericitului Părinte Patriarh Daniel care a binecuvântat apariţia acestei cărţi, mulţumesc colegilor din redacţie, mulţumesc redacţiei fără de care această carte nu ar fi putut să apară”, a spus Dumitru Manolache.

La eveniment au participat membrii colectivului redacțional al Ziarului Lumina, oameni de cultură, jurnaliști, preoți, stareți și starețe de la mănăstirile care au fost prezentate în reportajele din paginile cărții.

Comentarii Facebook


Știri recente