Lansarea albumului de colinde „Din cer senin”

Grupul Psaltic Anastasis al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului a lansat în 13 decembrie 2015, după Sfânta Liturghie, un CD de colinde tradiționale, intitulat Din Cer senin. Albumul, apărut cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost editat de Radio TRINITAS.

„E una din creaţiile noastre cele mai frumoase pentru că în general colindul este expresia spiritualităţii şi a dialogului dintre poporul român şi credinţa ortodoxă. Teologia Scripturii, Teologia Tradiţiei Bisericii este transpusă în vers, într-un cuvânt accesibil şi într-un cuvânt care ritmează cu sufletul fiecăruia dintre cei care îl ascultă. Bunătatea românului, îndemnul de a fi bun, familiaritatea cu Pruncul Hristos, familiaritatea cu Maica Domnului sunt foarte bine exprimate în aceste colinde”, a precizat Domnul Consilier Patriarhal Ciprian Olinici, Directorul Radioului şi Televiziunii TRINITAS.

CD-ul cuprinde 14 dintre cele mai frumoase creații ale poporului român, interpretate în stilul muzicii psaltice românești de tradiție bizantină.

Noul album al Grupului Psaltic Anastasis poate fi achiziționat de la pangarul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

În data de 20 decembrie 2015 Corul Anastasis va susține un concert de colinde după Sfânta Liturghie, când cei mici vor primi și daruri din partea slujitorilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente