Lansare de carte la Suceava

La Biblioteca Bucovinei I.G. Sbiera din Suceava a avut loc sâmbătă, 1 martie 2014, lansarea cărții Mănunchi de gânduri scrisă de maică Elena Simionovici. Evenimentul cultural a fost găzduit în Sala de Artă Elena Greculesi și s-a bucurat de prezența unui public select. Evenimentul a fost completat de un moment de audiție muzicală, susținut de elevii Colegiului de Artă din Suceava, cu selecțiuni de muzică clasică.

Tipărită la Editura Geea din Botoșani, cartea Mănunchi de gânduri apare cu binecuvântarea IPS Pimen , Arhiepiscop al Sucevei și Radautilor și este al șaptelea volum în ordinea aparițiilor literare ale Maicii Elena. Inedită prin modul de abordare a realității, volumul completează lucrările anterioare ale autoarei, legate de personalitatea spirituală și culturală a Mănăstirii Voroneț.

„Cuvântul de început a fost rostit de maica stareță Irina Pântescu iar prezentarea volumului a fost făcută de conf. dr. Carmen Balan. Istoricul Nicolae Cârlan, doctorul în istorie Alice Niculică precum și scriitoarea Doina Cernica au fost cei care au conturat obiectiv orizontul de certă valoare literar-psihologica a noii apariții literare. Ghid și muzeograf al Mănăstirii Voroneț, maică Elena Simionovici este și membră a Societății Scriitorilor Bucovineni, fiind o prezenta marcanta și activă în viața literară suceveana”, după cum ne-a transmis Doina Ciobanu.

Dintre titlurile apărute sub semnătură Maicii Elena Simionovici, semnalăm ; Sfânta Manastire Voronet- Vatră de istorie românească, Sf. Mănăstire Voronet- Icoane, Sf. Mănăstire Voronet -Icoanele Altarului, Pelerin în căutarea Luminii și altele.

Comentarii Facebook


Știri recente