Lansare de carte la Congresul de Teologie din Capitală

La București s-au încheiat marțea aceasta lucrările Congresului Internațional „Sensurile și importanța Sfintei Taine a Spovedaniei și ale Sfintei Taine a Împărtășaniei în teologia, spiritualitatea și misiunea ortodoxă contemporană”. În a doua zi a întrunirii a fost lansată cartea „Slujirea episcopului în Biserică”, scrisă de Înaltpreasfințitul Părinte Daniel, Mitropolit de Kessariani, Grecia. Volumul a fost prezentat de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

„Este prefaţată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care în câteva fraze arată reperele importante ale vieţii autorului. Din 2000 Înaltpreasfinţia Sa este Mitropolit de Kessariani. Are o activitate teologică şi pastorală extrem de bogată, a publicat zeci de cărţi şi sute de studii de teologie, tematica acestora arată implicarea Înaltpreasfinţiei Sale în problematica foarte actuală a societăţii moderne şi a poziţiei Bisericii în rezolvarea acestor provocări la adresa teologiei şi Bisericii. Lucrarea este foarte valoroasă, este un instrument foarte important şi pentru profesori şi pentru studenţii de teologie, pentru că oferă cele mai importante mărturii scripturistice, patristice şi canonice cu privire la demnitatea episcopului, locul său şi slujirea sa în Biserică”, a spus PS Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

„În acest mic volum s-a concentrat întreaga învăţătură ortodoxă despre episcop, începând cu Sfânta Scriptură, continuând cu învăţătura Sfinţilor Părinţi, îndeosebi din Sfintele Canoane. Episcopul asigură unitatea Bisericii şi credinţa comună”, a precizat ÎPS Părinte Daniel, Mitropolit de Kessariani

Congresul a fost structurat în sesiuni de comunicare tematice.

Pe parcursul celor două zile ale Congresului Euharistic de la București au susținut prelegeri teologi renumiți din țară și străinătate. Manifestarea a fost organizată de Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Comentarii Facebook


Știri recente