Lansare de carte la Cluj

Înaltpreasfințitul Andrei, Mitropolitul Clujului a participat în seara zilei de marți, 19 februarie 2013, la lansarea volumului Abisul si cealaltă dragoste, scrisă de dr. Nicolae Turcan, profesor asociat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și redactor al postului de radio Renașterea. Cartea a fost publicată la editura Limes și așa după cum precizează autorul ei, „are o construcție ascendentă, capitolele avansând de la abis către dragoste și tratând teme precum: ateismul, convertirea, moartea, singurătatea, smerenia etc. Aceste teme sunt tratate dintr-o perspectivă dublă, filosofică și teologică, având și un caracter apologetic.”

Evenimentul a avut loc la ora 18:00, în spațiul oferit de Librăria Book Corner situată pe bulevardul Eroilor. În deschidere au vorbit Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, scriitorii Vlad Mureșan și Mircea Petean și teologul Radu Preda. În cuvântul său, potrivit Radio Renașterea, înaltul ierarh a apreciat această nouă apariție: „Titlul este grăitor și se explică prin aforismele adunate în paginile cărții. După cum spune autorul, abisul și dragostea sunt ca două fețe ale aceleiași foi de hârtie. Pe de o parte suntem confruntați cu abisul existenței noastre – dacă e să ne întemeiem scripturistic, vedem în cartea Ecclesiastului cuvintele înțeleptului Solomon, nimicnicia nimicniciilor sunt toate – iar pe de cealaltă parte avem dragostea – Dumnezeu este dragostea. Cu tot abisul prăbușirii noastre, Dumnezeu este cealaltă față a foii, care dă sens atât existenței noastre, cât și capătului ei.”

Vorbind despre Dumnezeu dragoste Nicolae Turcan a dat un citat din volumul său: „Tot ce face Dumnezeu în viața omului este dragoste, nimic altceva, chiar dacă această propoziție rămâne logic și istoric indemonstrabilă. Cred că e singura poziție de unde se poate răspunde tragicului. Un fel de argument absolut care nu argumentează mai nimic”

Comentarii Facebook


Știri recente