Lansare de carte în Arhiepiscopia Râmnicului

În Sala de festivități a Complexului Spiritual-Cultural „Sfântul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, astăzi, 25 septembrie, începând cu orele 16.30, a avut loc lansarea volumului „Efigii pentru doamne ortodoxe”, a doamnei Prof. Elvira-Ecaterina Ivănescu, manifestare organizată de Liga Femeilor Creștine Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, după cum ne-a transmis Arhid Cristian Ioan Cioteanu. Evenimentul se încadrează în seria manifestărilor religioase și culturale dedicate celei de-a XV-a ediții ale prăznuirii Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, Ocrotitorul Spiritual al Râmnicului.

Evenimentul cultural s-a bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a rostit un cuvânt dedicat momentului festiv. Preasfinția Sa este și semnatarul cuvântului de început al cărții ce a apărut anul acesta la Editura Sofia din București.

Moderatoarea întâlnirii a fost scriitoarea Zenovia Zamfir, membră a Ligii Femeilor Creștine Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea.

La finalul manifestării un grup de elevi de la Liceul de Artă „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea au susținut un scurt moment artistic.

Printre invitații la această lansare de carte s-au aflat ec. Aurora Gherghina, Subprefectul Județului Vâlcea, conf. Univ. dr. Lucica Balint, Președinta Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe, prof. dr. ing. Elena Drugescu, Președinta de onoare a Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe, prof. psih. Maria Popescu, Președinta Ligii Femeilor Creștine Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, prof. Daniela Ionescu, Inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Părintele Constantin Olariu, Inspector cu catehizarea parohială în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, și Părintele Emanoil Bărbuț, îndrumător spiritual al Ligii Femeilor Creștine Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea.

La eveniment au mai fost prezente membre și foste membre ale organizației din Râmnicu Vâlcea, preoți, credincioși și persoane care au ajutat de-a lungul timpului Liga Femeilor Creștine Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea.

„Cartea „Efigii pentru doamne ortodoxe” are intenții integratoare așezând în aceeași familie spirituală doamne din Evul Mediu, din perioada interbelică și doamne din zilele noastre implicate în misiunea de susținere a specificului național românesc. Atitudinea femeilor ortodoxe din spațiul cultural românesc de-a lungul secolelor exprimă generozitate, libertate spirituală, inteligenta, frumusețe – toate acestea subordonate umanismului creștin, văzut ca o componentă a civilizației moderne. Lumea moderna are nevoie de modele”, menționează autoarea pe coperta cărții.

Comentarii Facebook


Știri recente