La Timișoara va fi vernisată o expoziție itinerantă dedicată semnului Sfintei Cruci

Patriarhul_Daniel_PS_Varlaam_PS_Ieronim_Duminica_Sfintei_Cruci_Catedrala_Patriarhala (8)

La Muzeul de Artă din Timișoara va fi vernisată duminică, începând cu ora 18.00, expoziţia „Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani“.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 21 octombrie – 18 noiembrie, informează Mitropolia Banatului.

Tipologia exponatelor este variată, de la icoană la pictură de şevalet şi sculptură, de la arta populară la arta cultă, însă în toate este prezent semnul Sfintei Cruci.

Participanţii sunt pictori, sculptori şi arhitecți contemporani dintre care menţionăm: Horia Bernea, Vasile Gorduz, Paul Gherasim, Marin Gherasim, Gheorghe Berindei, Ion Nicodim, Péter Jecza, Aurelian Trișcu, Dacian Andoni, Alexandru Antonescu, Ana Maria și Mihai Ariciu, Ovidiu Bădescu, Mircea Cantor, Delia Corban, Cristian Dițoiu etc.

Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani” este o expoziţie itinerantă, care a debutat în oraşul Unirii, Alba Iulia, în 30 noiembrie 2017, apoi a fost vernisată la Iaşi în 18 ianuarie 2018, la Sibiu în 1 aprilie, la Chișinău în 2 august și la Cluj-Napoca în 14 septembrie, urmând ca anul acesta, după Timișoara, să fie prezentată la Bucureşti.

Foto credit: Arhivă Basilica

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Mihai Eminescu a fost evocat peste ocean

În perioada 11-12 ianuarie la New York a avut loc Simpozionul „Mihai Eminescu”. Cea de-a XXVII-a ediţie a reliefat multiple aspecte din creația poetică și jurnalistică a marelui poet român. Evenimentul s-a desfăşurat sub auspiciile…