La Timișoara a început scrierea celei mai mari Biblii din țară. Mitropolitul Ioan a consemnat primul verset

Expoziția itinerantă Muzeul Bibliei ce găzduiește peste 1000 de exemplare, în sute de limbi și dialecte, a revenit la Timișoara. În cadrul vernisajului a început un demers inedit: scrierea de mână a celei mai mari Biblii din România.

Deschiderea expoziției a avut loc luni, la ora 18, la Centrul Reformat Noul Mileniu. Au participat reprezentanţii ai cultelor şi autorități publice din județul Timiş.

De asemenea, la inaugurarea expoziției Muzeul Bibliei au fost prezenți și reprezentanții cultelor şi autorităților publice din județul Timiş.

Mitropolitul Ioan a vorbit audienței despre originea cuvântului Biblie. Cum a reușit aceasta să se impună în cultura întregii civilizații umane și cum a schimbat Sfânta Scriptură viețile a milioane de oameni, care cred și mărturisesc cuvântul lui Dumnezeu.

„Rolul Bibliei în formarea civilizației şi dezvoltarea culturii europene” este tema sub care se desfășoară această ediție a expoziției Muzeul Bibliei, un proiect unic în România, inițiat de către pastorul baptist Ionel Tuțac.

După deschiderea oficială a Muzeului Bibliei, a început scrierea celei mai mari Biblii din România, având dimensiunea de 90×60 centimetri. Primul verset biblic, dintre cele peste 31.000, a fost consemnat de către IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, iar al doilea a fost scris de pastorul Ionel Tuțac.

În finalul întâlnirii, a urmat un moment artistic susținut de mezzo-soprana Aura Twarowska, care a interpretat piese clasice dedicate Bibliei, Mântuitorului Hristos și Maicii Domnului, concomitent cu intonarea troparului sărbătorii Paștilor.

Proiectul a fost posibil prin colaborarea cu Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara.

Timişoara deţine anul acesta titlul de Capitală Europeană a Culturii, alături de Elefsina (Grecia) şi Veszprém (Ungaria).

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente