La Techirghiol se va construi un centru social pentru copiii abandonați

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit marți, 6 mai, slujba sfințirii pietrei de temelie a Casei copiilor abandonați „Sfântul Cuvios Arsenie” din Techirghiol, județul Constanța, informează „Ziarul Lumina”.

Inițiativa și susținerea construirii casei social-filantropice aparțin Parohiei „Sfântul Mina” din Constanța. „Vrem să ridicăm acest așezământ din dragoste pentru pruncii abandonați încă de la naștere, dar și pentru a salva pruncii de la avort, fiindcă abandonul este cea mai mare suferință. Ideea proiectului nu este să ofere casă și masă, ci în primul rând să ofere un sens vieții acestor copii, să urmărim incluziunea socială și educația lor. Clădirea va avea 17 camere și alte dependințe. Planul arhitectonic presupune o construcție P^1^2^M și va găzdui aproximativ 50 de copii”, a precizat pr. Claudiu Banu, parohul Bisericii „Sfântul Mina” din Constanța și responsabilul proiectului. Terenul pe care se va construi Casa copiilor abandonați „Sfântul Cuvios Arsenie” a fost donat de un bun creștin al Parohiei „Sfântul Mina” din Constanța. Acesta are o suprafață de 670 mp și se află lângă stadionul municipal din Techirghiol. Alegerea Sfântului Cuvios Arsenie cel Mare ca ocrotitor al așezământului social se datorează evlaviei credincioșilor față de părintele Arsenie Papacioc, fostul duhovnic al Mănăstirii Techirghiol. Acțiunea preoților și credincioșilor Bisericii „Sfântul Mina” din parcul constănțean Tăbăcărie nu este singulară, deoarece, în perioada 5 iunie – 25 decembrie 2013, a desfășurat campania „Caravana Sfântul Mina”, prin care, săptămânal, au fost sprijinite material 16 centre social-filantropice din județul Constanța, iar spiritual 640 de copii cu diferite dizabilități.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…