La Târgu Jiu, Biserica se implică în diminuarea sărăciei energetice. Proiectul vizează familii monoparentale

Un proiect implementat de Asociația Vasiliada – Filiala Târgu Jiu în perioada iulie-noiembrie 2021 își propune:

  • Creșterea gradului de eficiență energetică și a confortului locuințelor pentru 15 copii provenind din familii monoparentale – fie prin lucrări de reabilitare, fie prin achiziționarea de electrocasnice moderne cu consum redus de energie.
  • Organizarea a 8 ateliere inter-generaționale, cu o frecvență de 2 ori pe lună, pentru a crea o punte relațională între părinți și copii, între așteptările părinților și nevoile copiilor.
  • Sprijinirea și consilierea familiilor celor 15 copii pentru găsirea soluțiilor la problemele financiare sau materiale pe termen mediu și lung cu care acestea se confruntă.

Proiectul se intitulează „Împreună suntem o familie”. Este finanţat de compania CEZ Vânzare prin programul de responsabilitate socială „Adăpost cu Energie”, o inițiativă implementată cu sprijinul Asociației CSR Nest. Scopul proiectului este de a contribui la diminuarea sărăciei energetice în rândul populației vulnerabile. Programul este inițiat în cadrul Proiectului European SocialWatt, din care CEZ Vânzare face parte de doi ani.

„Am ales ca beneficiari ai proiectului 15 copii proveniți din familii monoparentale, care prezintă deprivări materiale accentuate și pentru care există riscul de abandon școlar și/sau de separare a copilului de familie”, a declarat Preotul Ciprian Sîrbu, Directorul Executiv al Asociaţiei Vasiliada – filiala Târgu Jiu,

„În plus, în procesul de selecție a beneficiarilor, derulăm anchete sociale pentru a stabili nevoile fiecărei familii în materie de îmbunătățire a condițiilor de locuire prin creșterea eficienței energetice a locuințelor. În urma acestor anchete sociale, elaborăm un plan individualizat de intervenție și sprijin”,  a subliniat Părintele Ciprian Sîrbu.

Află mai multe detalii despre acest proiect pe site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

Asociaţia Vasiliada este o organizatie cu caracter crestin şi social, neguvernamental, democratic, nonprofit, înfiinţată în anul 2012, sub patronajul Mitropoliei Olteniei. ONG-ul face parte din Federația Filantropia.

Sursă foto: Facebook / Dan Damaschin

Comentarii Facebook


Știri recente