La Suceava a fost oficiată Slujba Parastasului pentru victimele Covid-19. IPS Pimen, printre cei pomeniţi

Victimele pandemiei de coronavirus au fost pomenite miercuri în Paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava. Liturghia şi Slujba Parastasului au fost oficiate de mai mulţi clerici din cadrul Arhiepiscopiei.

„Ne-am rugat pentru toți cei care au fost răpuși de acest virus, dar mai cu seamă pentru cei din județul Suceava care, după cum bine știm, a fost unul dintre cele mai afectate județe”, a declarat pr. Alexandru-Flavian Sava, consilier eparhial.

La slujba parastasului au fost rostite rugăciuni şi pentru Arhiepiscopul Pimen, trecut în veşnicie anul trecut, ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Ierarhul a fost instalat Arhiepiscop al Sucevei în urmă cu 30 de ani, în data de 3 martie 1991.

„Am pomenit în mod special pe Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, care acum peste nouă luni a fost secerat de virusul Covid-19. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să așeze în Împărăția Cerurilor sufletele celor pe care i-am pomenit astăzi, iar pe noi să ne întărească în credință și să ne ferească de boală”, a spus pr. Sava.

Slujba de pomenire a fost oficiată în contextul împlinirii unui an de la diagnosticarea primului caz de Covid pe teritoriul ţării noastre. Suceava a fost unul dintre cele mai afectate judeţe din România.

Foto credit: Irina Ursachi/Arhiepiscopia Sucevei

Comentarii Facebook


Știri recente