La Sibiu a apărut un volum dedicat părintelui Arsenie Boca

Arsenie Boca

La Editura Andreiana a apărut volumul Chipul Cuviosului Părinte Arsenie Boca. Premisele unei dezbateri pentru canonizare. Autorul, Sergiu Ciocârlan, oferă un răspuns bine documentat la toate acuzele care i se aduc Părintelui Arsenie Boca.

„Intenţia acestei investigaţii este de a restitui cititorilor acea înţelegere nebruiată de suspiciuni şi de reticenţe, de mistificările agenţilor de influenţă ai Securităţii sau de atitudinea idolatră şi pietistă a unui important segment al obştii creştine”, precizează autorul.

Sursă foto: Mitropolia Ardealului

Cartea reprezintă rodul unei activităţi intense de cercetare a vieţii cuviosului pe baza documentelor de arhivă publicate până acum și a celor patru scrieri autentice ale marelui duhovnic, și anume: Cărarea ÎmpărățieiCuvinte viiScrieri inedite și Practica vieții monahale.

„Lucrarea se înscrie în această luminoasă dezbatere privind sfinţenia marelui duhovnic prin demontarea extrem de bine argumentată a tuturor acuzelor şi a mistificărilor care sunt invocate ca argumente împotriva canonizării Cuviosului”, notează Mitropolitul Laurenţiu în Cuvântul Înainte.

Înaltpreasfinţia Sa își exprimă nădejdea ca această lucrare „să fie un pas înainte spre definitivarea procesului de canonizare”.

„Acesta este un act necesar de recunoaştere şi recunoştinţă – pentru cel care a luminat şi a fost ajutorul atâtor generaţii de creştini ortodocşi din Ardeal, şi nu numai –, dar și un îndemn din partea Bisericii de a se continua renaşterea spirituală în duh filocalic începută acum câteva decenii la Mănăstirea Brâncoveanu”.

Volumul se înscrie în demersul Arhiepiscopiei Sibiului privind redescoperirea chipului autentic al Cuviosului Părinte Arsenie de la Sâmbăta și Prislop.

Citeşte şi: „Biserica nu creează sfinți, ci doar îi recunoaște”: Mitropolitul Laurențiu despre canonizarea părintelui Arsenie Boca

Sursa foto: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente