La sfințirea Capelei Maternității din Botoșani, Mitropolitul Teofan a vorbit despre puterea creatoare a omului

„Dumnezeu a împrumutat din puterea Sa creatoare tatălui și mamei să facă și ei ceea ce spune Sfânta Scriptură, adică suflet și trup de om”, a spus Mitropolitul Teofan sâmbătă la sfințirea Paraclisului „Acoperământul Maicii Domnului” din cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Botoșani.

Înaltpreasfinția Sa a subliniat valoarea deosebită pe care o are omul în fața lui Dumnezeu: „suflet și trup de om – în ochii lui Dumnezeu este mai important decât toată lumea la un loc”.

„Dacă pui într-o palmă Pământul cu stelele lui, galaxiile lui și în cealaltă pui un copil, acesta din urmă atârnă mai mult. Copilul este purtător de viață iar mai târziu va deveni, la vârsta maturității, om care să creeze copii la rândul său”, a adăugat ierarhul la finalul slujbei de sfințire.

În cadrul slujbei a fost sfințită și pecetluită Sfânta Masă și unși cu Sfântul și Marele Mir pereții capelei. La eveniment au luat parte autorități locale și județene, medicii și personalul spitalului, pacienții unității medicale și zeci de credincioși botoșăneni, notează doxologia.ro.

Mitropolitul Teofan la Paraclisul Maternității
Mitropolitul Moldovei sfințește Capela Maternității din Botoșani. Foto: Flavius Popa / Doxologia

Distincții și mulțumiri

Preotul misionar de la paraclisul maternității, Vasile Burlacu, și-a exprimat mulțumirea față de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, oferindu-i icoana hramului capelei: Acoperământul Maicii Domnului.

„Sunteți primul arhiereu ce pășește și slujește în acest spital; nădăjduim și ne rugăm ca în viitor, să se nască aici mulți slujitori ai Sfintelor Altare”, a spus Pr. Vasile Burlacu.

Pentru meritele deosebite și activitatea misionară desfășurată în cadrul unității medicale, Pr. Vasile Burlacu a fost hirotesit iconom stavrofor. Mitropolitul Teofan i-a oferit brâul roșu, bedernița și crucea pectorală.

Ctitorii paraclisului au primit din partea ierarhului distincții de vrednicie.

Foto credit: Flavius Popa / Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente