La sediul Mitropoliei grecești din Bruxelles a avut loc cea de-a 18 întâlnire a Episcopilor Ortodocși din Benelux

Cea de-a 18 întâlnire a Adunării Episcopilor Ortodocși din Benelux (CEOB) a avut loc marți, la sediul Mitropoliei grecești din Bruxelles, informează site-ul eparhial.

Întâlnirea a fost prezidată de Mitropolitul Atenagora al Belgiei (Patriarhia Ecumenică).

Au participat Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Preasfințitul Părinte Dositei din Patriarhia Georgiei.

Potrivit comunicatului oficial al Adunării Episcopale, arhiereii au discutat despre vizita în țările din Benelux a Patriarhului Ecumenic Bartolomeu cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea Mitropoliei Belgiei și Exarhatului Olandei și Luxemburgului.

De asemenea membrii au fost informați despre întâlnirea Arhiepiscopului Simon din Patriarhia Moscovei cu Sanctitatea Sa Bartolomeu. Întrevederea a avut un impact pozitiv care a contribuit la întărirea relațiilor interortodoxe, se precizează în comunicatul emis.

Totodată comisia a decis efectuarea unui pelerinaj în Georgia, anul următor, după sărbătoarea Învierii Domnului.

Data viitoarei ședințe a fost stabilită pentru 17 iunie 2020.

Adunarea Episcopală Ortodoxă a fost înfiinţată ca urmare a deciziei celei de-a patra Conferinţe Panortodoxe Presinodale întrunită la Chambesy (Geneva), în iunie 2009.

Foto credit: CEOB

Comentarii Facebook


Știri recente