La Pitești a fost vernisată Expoziția „Rugămu-ne Ţie!”

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a vernisat  joi, 6 septembrie 2018, Expoziţia-concurs Naţional de Icoane „Rugămu-ne Ţie!” la Galeria de Artă a Fundației Culturale Ilfoveanu din Piteşti.

La cea de a XX-a ediție a acestui concurs a fost prezent Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, dar și  reprezentanți ai principalelor instituții culturale și administrative din județul Argeș.

Manifestarea a debutat prin slujba de sfințire a icoanelor expuse oficiată de preoți din protopopiatul Pitești, informează siteul oficial al eparhiei.

Ierarhul a mulțumit tuturor celor care s-au ostenit la realizarea icoanelor, îndemnându-i să aibă ca model în lucrările lor pe Sf. Cuv. Pafnutie Pârvu Zugravul.

La concurs au participat 46 de iconari profesionişti şi amatori din aproape toate judeţele ţării care au expus 88 de icoane realizate pe lemn și sticlă.

Cele mai bune lucrări urmează să fie premiate în data de 28 septembrie la Curtea de Argeș.

Expoziția-concurs Național de Icoane ,,Rugămu-ne Ție” a debutat în data de 18 mai 1999, iar de-a lungul timpului au participat peste 200 de iconari din întreaga țară, cu mai bine de 2000 de icoane.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente