La Parohia Ingolstadt au fost sfinţite icoanele pictate de părinţii copiilor înscrişi la Şcoala parohială

La Parohia Ingolstadt din Germania au fost sfinţite în Duminica Ortodoxiei icoanele pictate de părinţii copiilor înscrişi la Şcoala parohială „Sfântul Calinic”.

Icoanele pe sticlă au fost pictate în ziua de sâmbătă, 16 martie, informează site-ul Parohiei ortodoxe româneşti „Sf. Ier. Calinic de la Cernica și Sf. Willibald din Eichstätt” Ingolstadt.

Părinții prezenți la această întâlnire au primit îndrumări pe tot parcursul derulării acestei activităţi din partea Monahiei Marina Muntean de la Mănăstirea „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Nürnberg.

Ei au pictat în decursul a câteva ore icoane reprezentând pe Domnul Iisus Hristos și Maica Domnului.

„Am ales ca acest atelier de pictură icoane să se desfășoare în ajunul unei mari sărbători a Bisericii Ortodoxe, respectiv Duminica I din Postul Paștilor, numită Duminica Ortodoxiei, întrucât Biserica face amintire în această duminică de biruinţa Ortodoxiei asupra iconoclasmului, fapt consemnat de Sinodul VII Ecumenic din 787, lucru reconfirmat apoi de Sinodul din anul 843”, a explicat Părintele paroh Iulian Mihai.

După Sfânta Liturghie oficiată duminică, Părintele Iulian Mihai a sfinţit icoanele pictate cu o zi mai înainte, acestea fiind luate ulterior de credincioşi spre a fi aşezate şi cinstite la casa fiecăruia.

Următoarea întâlnire a Școlii parohiale se va organiza în apropierea Praznicului Învierii Domnului.

Mai multe detalii despre înscriere pot fi consultate aici.

Foto credit: Parohia Ingolstadt

Comentarii Facebook


Știri recente