La Novi Sad se discută despre prezenţa şi mărturia creştinilor în viitorul Europei

În cea de-a şaptea zi a lucrărilor Adunării Generale a Conferinței Bisericilor Europene, 3 iunie 2018, tema discuţiilor a vizat prezenţa şi mărturia creştinilor în viitorul Europei.

În cursul serii, a avut loc o procesiune care a pornit de la Monumentul Familiei din oraş, a trecut pe sub podul Varadin şi s-a încheiat în apropierea podului Zezelj, informează spc.rs.

În apropiere au fost plantaţi în mod simbolic patru pomi în semn de pace şi speranţa.

Podurile mai sus amintite au fost distruse în timpul bombardamentelor asupra Iugoslaviei din 1999, fiind reconstruite şi inaugurate în 2000, respectiv 2017.

Adunarea Generală a Conferinței Bisericilor Europene

Cea de-a 15-a Adunare Generală a Conferinței Bisericilor Europene (CEC) are loc în perioada 31 mai – 6 iunie 2018, la Novi Sad, în Serbia.

Delegația Bisericii Ortodoxe Române la acest eveniment este alcătuită din Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, pr. conf. univ.  Sorin Șelaru, pr. conf. univ. Constantin Jinga și Gabriela Pipirig de la Departamentul pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Delegații Bisericilor Ortodoxe au coliturghisit în Catedrala din Novi Sad

Episcopii delegați ai Bisericilor Ortodoxe prezente la Adunarea Generală a Conferinței Bisericilor Europene (CBE) 2018 au coliturghisit duminică în Catedrala Ortodoxă „Sfântul Gheorghe” din Novi Sad, Serbia.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Ştefan, Mitropolitul Tallinnului și a toată Estonia. Din soborul slujitor a făcut parte Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale.

Adunarea Generală este cel mai înalt organism de conducere al Conferinței Bisericilor Europene, care ia decizii importante și stabilește direcțiile viitoare pentru activitatea forului.

Foto credit: Albin Hillert/CEC

Comentarii Facebook


Știri recente