La Muzeul Bibliei poate fi admirat un Evangheliar datat 1762 din timpul Mitropolitului Gavriil Callimachi

La Muzeul Bibliei din Timișoara este disponibil publicului larg un Evangheliar cu caractere chirilice din 1762, apărut în timpul păstoririi Mitropolitului Gavriil Callimachi al Moldovei, informează instituția pe pagina de Facebook.

Muzeul Bibliei a fost inaugurat în 2 aprilie 2019 în incinta Centrului Multifuncțional din Bastionul Therezia din Timișoara.

Muzeul cuprinde o expoziție temporară de 500 de exemplare de Biblii din întreaga lume, în diverse ediții, limbi și dimensiuni.

Gavriil Callimachi (n. c. 1710 – d. 20 februarie 1786, Iași), căruia îi aparține Evangheliarul amintit, a îndeplinit demnitățile de mitropolit al Salonicului (1745-1760) și mitropolit al Moldovei (1760-1786). Este ctitorul Catedralei „Sfântul Gheorghe” din Iași, unde a fost și înmormântat.

Marți a avut loc deschiderea Muzeului Bibliei, ediția a II-a, eveniment organizat de Asociația Renaşterea Familiei, în colaborare cu Consiliul Județean Timiș şi Mitropolia Banatului.

Scopul muzeului este de a sublinia autenticitatea Bibliei și de a încuraja cât mai mulți oameni să citească și să cunoască influența Scripturii, potrivit Ziua de Vest.

Foto credit: Facebook / Muzeul Bibliei

Comentarii Facebook


Știri recente