La Judecata de Apoi omul va dobândi adevărata cunoaștere a faptelor sale: IPS Teofan

La Judecata de Apoi, omul va dobândi adevărata cunoaștere a faptelor pe care le-a făcut, a spus duminică Mitropolitul Teofan la Mănăstirea Coșula. „Totul se va înfățișa în fața noastră, așa cum am împlinit cele pe care le-am împlinit sau n-am împlinit cele pe care ar fi trebuit să le împlinim”, a explicat Înaltpreasfinția Sa.

„Biserica mărturisește acest adevăr astăzi, cu o săptămână înainte de începutul Marelui Post, pentru a îl încredința pe om că există învierea morților, căci dacă Hristos a înviat, El a devenit început al învierii noastre, și, dacă vom învia, ne vom prezenta în fața Dreptului Judecător”, a spus părintele mitropolit.

Ierarhul a explicat că vom da răspundere nu doar pentru răul făcut, ci și pentru alte trei categorii de situații în care am fost implicați – sau mai bine zis, neimplicați:

„În fața Dreptului Judecător vom răspunde de patru fapte pe care le-am făcut sau nu le-am făcut. Vom răspunde de răul pe care l-am săvârșit, vom răspunde de binele pe care am fi putut să îl facem și nu l-am făcut, vom răspunde, în al treilea rând, de răul pe care l-au făcut alții din cauza noastră, și în al patrulea rând, de binele pe care alții l-ar fi făcut dacă nu ar fi fost împiedicați de noi.”

Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, frescă pe peretele vestic al bisericii monument istoric a Mănăstirii Coșula. Foto: Doxologia.ro / Flavius Popa

Părintele Mitropolit a anunțat la slujbă că Arhiepiscopia Iașilor organizează o colectă pentru refugiații din Ucraina și a făcut apel la rugăciune și la milostenie pentru aceștia.

După Sfânta Liturghie, Mitropolitul Teofan a sfințit noua casă monahală a Mănăstirii Coșula.

Vezi și:

Foto credit: Doxologia.ro / Flavius Popa

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente