La întâlnirea aniversară din toamnă, Episcopii Ortodocşi Canonici din SUA îşi îndreaptă atenţia către programele de tineret şi voluntariat

Adunarea Episcopilor Ortodocşi Canonici din Statele Unite ale Americii (ACOB) se va întruni în perioada 2-5 octombrie, în Washington. Evenimentul marchează 10 ani de la fondarea ACOB. Pe agenda de lucru se află înfinţarea unor noi comitete pentru sprijinirea programelor ortodoxe de tineret și voluntariat, anunţă Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi.

Preşedintele Adunării, Arhiepiscopul Elpidofor a declarat că anul acesta este dedicat tinerilor şi a anunţat organizarea unui eveniment caritabil cu prilejul întâlnirii din octombrie. Vor fi strânse fonduri pentru kituri de igienă care urmează să fie distribuite celor aflaţi într-o situaţie financiară delicată prin intermediul Organizației Internaționale pentru Caritate Creștin Ortodoxă (IOCC).

Ierarhii vor coliturghisi duminică, 3 octombrie, la Catedrala greacă din Washington.

ACOB a fost înființată în conformitate cu decizia celei de-a IV-a Conferințe Pan-Ortodoxe de la Chambésy din 2009. Adunarea, care se întrunește anual, funcționează printr-un consens al tuturor membrilor săi.

În cadrul ACOB au fost înfiinţate mai multe comisii cu tematici specifice, alcătuite din episcopi membri, care sunt ajutați de consilieri laici și clerici.

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi este preşedintele Comisiei pentru Planificare Regională Canonică.

Foto credit: Adunarea Episcopilor Ortodocşi Canonici din SUA

Comentarii Facebook


Știri recente