La Iaşi va fi proiectat un film documentar despre viaţa Sfântului Gheorghe Pelerinul

„Pelerin pe urmele Sfântului Gheorghe Pelerinul” este numele documentarului care va fi proiectat marţi în sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan Iaşi, informează Doxologia.

Evenimentul care va începe la ora 18:00 se înscrie în seria manifestărilor culturale Serile Doxologia, fiind organizat de Centrul Cultural Misionar Doxologia al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Filmul prezintă, în aproape o oră, viaţa Sfântului Gheorghe Pelerinul, mare nevoitor şi iubitor de Dumnezeu, născut în anul 1846, în satul Şugag (judeţul Alba).

Sfântul Gheorghe Pelerinul

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe nevoitorul Gheorghe Lazăr în data de 5 octombrie 2017.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezidat la Iași ceremonia de proclamare a sfințeniei nevoitorului Gheorghe Lazăr, originar din Ardeal, în 25 martie 2018, în contextul aniversării a 100 ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul României (27 martie 1918).

Sfântul Gheorghe Pelerinul a vieţuit în smerenie şi osteneală, fiind propovăduitor, prin viaţă şi prin cuvânt, al Evangheliei lui Hristos, pentru care a fost hărăzit de Dumnezeu cu bogat har, prin care a săvârşit minuni şi vindecări, atât în vremea vieţii pământeşti, cât şi după moarte, fiind cinstit de credincioşi.

Intrarea este liberă!

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente