La hramul Catedralei din Miercurea Ciuc, Episcopul Andrei a vorbit despre virtuţile Sf. Nicolae

Cu prilejul hramului istoric al Catedralei din Miercurea Ciuc, Episcopul Covasnei şi Harghitei a vorbit joi despre virtuţile Sfântului Nicolae despre care a spus că este „blând și bun” şi că „se uită cu dragoste la toți din icoană, așa cum mărturiseşte Octavian Goga în poezia Pace”.

Totodată, în cuvântul de la Liturghie, ierarhul a precizat că sfântul Nicolae „este moșul blând și bun care aduce daruri copiilor”.

„Se naște în jurul anului 270 în Patara Lichiei, sud-estul Turciei, din părinții Teofan și Nona. Primește o educație aleasă din partea unchiului Nicolae care păstorea Mira Lichiei. Este hirotonit preot și diacon, apoi episcop pentru eparhia Mira Lichiei, iar la Sinodul I Ecumenic din anul 325, a condamnat erezia și pe ereziarhul Arie”, a precizat Preasfinţia Sa.

Răspunsurile la strană au fost date de către Corala Episcopala din Miercurea Ciuc, informează Episcopia Covasnei şi Harghitei.

Catedrala a fost construită între anii 1929-1936 de  preotul Gheorghe Cerbu și credincioșii români din Miercurea Ciuc, sub purtarea de grijă a marelui Mitropolit al Ardealului, Nicolae Bălan, care a târnosit-o în ziua de 8 noiembrie 1936.

Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente