La Editura Basilica sunt promovate în limba franceză catedralele eparhiale din România

Catedralele eparhiale din România, traducere în limba franceză, sunt promovate în trei volume publicate la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Primul volum prezintă catedralele eparhiale din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei, cel de-al doilea pe cele din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, respectiv, Mitropolia Olteniei.

A treia lucrare este dedicată catedralelor eparhiale din Mitropolia Transilvaniei, Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, şi celor din Mitropolia Banatului.

Lăcaşurile de cult sunt prezentate cu ajutorul unui scurt istoric însoţit de imagini de interior/exterior de ansamblu sau de la diferite evenimente.

„Catedrala este o perlă de evlavie, spiritualitate și gust artistic ortodox românesc, care îmbină frumusețea spirituală cu frumusețe artistică, un edificiu de echilibru, armonie, evlavie și speranță”.

„Noi cinstim spațiul sacru al bisericii și ne închinăm în fața lăcașului de cult nu pentru că ar fi o realizare arhitecturală excepțională sau rodul unei inspirații, oricât de excepțională, de la constructor, ci pentru că Însuși Dumnezeu este prezent și lucrează acolo, prin sfințirea și purificarea ei”, afirmă Patriarhul Daniel în descrierea de la începutul volumelor.

Lucrările sunt de dată recentă, fiind publicate la finalul anului 2020.

Volumele de față pot fi achiziţionate prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărţilor Bisericeşti


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…