La Editura Basilica a apărut volumul „Patriarhul Justinan Marina – Corespondență inedită”

Lucrarea „Patriarhul Justinan Marina – Corespondență inedită” a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Acest volum editat de pr. Dorin-Demostene Iancu aduce la lumină scrisori ale Patriarhului Justinian Marina care evidențiază aspecte precum caracterul său de filantropic, dar și de patriot.

Totodată, lucrarea conține scrisori care evidențiază latura de luptător a Patriarhului în perioada regimului comunist, după cum relatează chiar editorul în Prefața volumului: „Faptul că Biserica noastră a reușit să supraviețuiască, în condiții în care nu părea să aibă nicio șansă, se datorează exclusiv acestui providențial Patriarh”.

Părintele Dorin-Demostene Iancu a cuprins în volumul de față scrieri din corespondența Patriarhului Justinian cu personalități importante precum: T. M. Popescu, Nicolae Neaga, Andrei Scrima, miniștrii ai vremii respective, dar și cu oameni simplii care i-au cerut ajutorul.

În acest sens editorul relatează chiar în prefața cărții o scrisoare în care un „copil de clasa a II-a, orfan de război, îi mulțumește Patriarhului pentru a-l fi miluit cu o sumă de bani, sumă cu care el și mama sa reușiseră să iși revină din situația complicată în care se aflau”.


Lucrarea poate fi cumpărată de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

De asemenea, lucrarea poate fi vizualizată pe site-ul www.colportaj.ro şi poate fi comandată la adresele: [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 0737. 145. 184.

Mai multe apariții editoriale AICI.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente