La Centrul pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” a avut loc o nouă etapă a proiectului FOCUS

O nouă etapă a proiectului FOCUS (Consolidarea capacității lucrătorilor sociali în oferirea abilităților de viață) s-a desfășurat marți la Centrul pentru Formare Continuă „Dumitru Stăniloae” din Capitală.

Genericul sub care s-a desfășurat întâlnirea a fost „Instrumente de sustenabilitate și transferabilitate pentru aplicarea abilităților de viață”.

Prin intermediul acestui proiect, asistenții sociali sunt pregătiți să-i ajute pe beneficiari să ducă o viață normală și să se integreze în societate.

Se adresează atât specialiștilor din domeniul social, cât și părinților care au copii în centre sociale.

Întâlnirea de marți a fost moderată de coordonatorul proiectului, Olivia Bîrdici, reprezentant al Federației „Filantropia” a Patriarhiei Române, și a venit ca urmare a unei etape de pregătire desfășurată la Palermo în mai 2019, informează Trinitas TV.

„Acest segment al abilităților de viață este un segment inovativ în România întrucât în cadrul universităților de specialitate din domeniul asistenței sociale încă nu se pune foarte mult accentul pe această componentă a abilităților de viață în munca lucrătorilor sociali”, a declarant Olivia Bîrdici pentru postul de televiziune al Patriarhiei Române.

Până în februarie 2020, va fi implementată o platformă care se dorește a fi un punct comun a asistenților sociali din țările participante la proiect.

Foto credit: Basilica.ro/ Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente