La Caransebeş a fost pomenit Episcopul Emilian Birdaș, celui căruia i se datorează reînfiinţarea Eparhiei istorice

La Caransebeş a fost pomenit sâmbătă Episcopul Emilian Birdaș, cel care a reînfiinţat în urmă cu 25 de ani Episcopia Caransebeşului.

Episcopia Caransebeșului a fost desființată în anul 1949 şi reînfiinţată în anul 1994 de Episcopul Emilian Birdaș, informează Eparhia pe site-ul oficial.

Ierarhul a păstorit Episcopia Caransebeșului timp de doi ani, din anul 1994 până în 5 aprilie 1996, când a trecut la cele veșnice. Mormântul se află în Biserica necropolă „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș.

Slujba de pomenire a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Lucian, actualul Episcop al Eparhiei, în Biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș.

La slujbă au participat preoți din Caransebeș, credincioși, precum și teologi de la școlile de profil din municipiul de pe Timiș și Sebeș.

În cuvântul rostit, Părintele Episcop a îndemnat la pomenirea tuturor Episcopilor Caransebeşului care au trecut la cele veşnice.

„Am săvârșit în necropola eparhiei noastre o slujbă de pomenire pentru episcopul Emilian Birdaș care în urmă cu 25 de ani a reîntemeiat Episcopia istorică a Caransebeșului”.

„Așadar, ne-am adunat cler și popor ca să-l pomenim și să-l cinstim pe părintele nostru duhovnicesc Emilian Birdaș și să-i cinstim împreună cu acesta pe toți înaintașii noștri, pe toți ctitorii acestei eparhii istorice”.

„Dumnezeu să-i odihnească pe toți episcopii Caransebeșului în Împărăția Sa cea cerească, iar nouă urmașilor lor să ne dăruiască putere și sănătate ca să luptăm pe mai departe lupta cea bună, să păzim credința sfântă și dreaptă și la plinirea vremii să săvârșim cu bine călătoria acestei vieți”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente