La Buhalniţa se desfăşoară Tabăra de creaţie „Rădăcini”

În Parohia „Intrarea Maicii Domnului” – Buhalniţa, Protopopiatul Ceahlău, judeţul Neamţ, a debutat luni, 20 iulie 2015, Tabăra de creaţie „Rădăcini”, potrivit parohiabuhalnita.blogspot.ro.

Festivitatea de deschidere a avut loc marţi, 21 iulie 2015, în prezenţa copiilor şi părinţilor acestora, în faţa ctitoriei străvechi a Domnitorului Miron Barnovschi. Psihologul Sanda Bordei, coordonatoarea activităţilor de creaţie, şi-a exprimat bucuria pentru faptul că se află în Parohia Buhalniţa, menţionând că a pregătit „un parcurs al taberei care să fie pe placul copiilor”. „Sperăm ca activităţile pe care le vom derula ne vor ajuta să ne simţim bine, să ne cunoaştem, să coperăm şi să petrecem un timp de calitate. Ne dorim să descoperim jocurile şi să desfăşurăm activităţile care ţin de suflet”, a spus psihologul Sanda Bordei. A urmat cuvântul preotului paroh Vasile Cristian Dăscălescu, care a remarcat importanţa sfintelor slujbe ce vor fi oficiate, amintind că toţi copiii vor fi spovediţi şi împărtăşiţi în cadrul Sfintei Liturghii.

Tabăra de creaţie „Rădăcini” se adresează copiilor şi tinerilor din Buhalniţa, dar şi celor din alte localităţi. Scopul principal al activităţilor este acela de a descoperi care sunt rădăcinile poporului român, dar mai ales cele ale locuitorilor de pe Valea Muntelui. În fiecare zi, copiii participă la Sfânta Liturghie, oficiată în biserica parohiei de preotul paroh Vasile Cristian Dăscălescu. De asemenea, programul mai cuprinde ateliere, jocuri, vizionări de filme, discuţii interactive cu invitaţi speciali, s.a. Tabăra se va încheia duminică, 26 iulie 2015, cu premierea tuturor participanţilor.

Comentarii Facebook


Știri recente