La Biblioteca Academiei Române a fost vernisată o expoziție dedicată ultimului țar al Rusiei

Expoziţia „Ultimul Ţar Romanov” a fost vernisată sâmbătă, începând cu ora 12:00, în Sala Theodor Pallady – Biblioteca Academiei Române.  

Evenimentul cultural a fost organizat de Parohia Sf. Nicolae Tabacu, Ambasada Rusiei și Mănăstirea Sretenski din Moscova.

La vernisaj a participat Ambasadorul Rusiei în România, Excelența Sa Valeri Kuzmin.

În alocuțiunea rostită cu acest prilej, Ambasadorul Rusiei a spus că expoziția prezintă informații și despre relațiile diplomatice de la acea vreme dintre cele două țări.

Reprezentantul mănăstirii Sretenski din Moscova la eveniment a fost ieromonahul Ignatie Şestakov, cel care a adunat aceste fotografii şi le-a prezentat în diferite oraşe ale lumii.

Expoziţia cuprinde fotografii inedite din viaţa familiei ultimului ţar al Rusiei – Nicolae II Romanov și poate fi vizitată până în data de 23 ianuarie.

Parohia Sfântul Nicolae Tabacu

Parohia Sfântul Nicolae Tabacu din București este frecventată de comunitatea ortodoxă rusă din Capitală.

În lăcaşul de cult se află un fragment din moaştele Sfântului Serafim, care a fost adus la București de Patriarhul Rusiei, prezent la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, în toamna anului 2017.

Racla cu sfintele moaște a fost dăruită ulterior Bisericii Sfântul Nicolae Tabacu din Capitală, în cadrul unui moment solemn care a avut loc în Salonul Sfinților români din Reședința patriarhală în data de 2 noiembrie 2017.

Foto credit: ZL

Comentarii Facebook


Știri recente