La Bacău a avut loc un spectacol susţinut de Corala Armonia şi actorul Dan Puric

La Teatrul de Vară „Radu Beligan” din Bacău a avut loc duminică un eveniment dedicat sărbătorilor Naşterii Domnului, care i-a avut în prim plan pe actorul Dan Puric şi Corala Armonia din Constanţa, informează Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Moderatorul evenimentului a fost părintele Ciprian-Ioan Ignat, secretar eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

În cuvântul de deschidere, părintele Ciprian-Ioan Ignat, a urat bun venit băcăuanilor şi a subliniat că organizarea unui astfel de eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri reprezintă „un gest frumos de rememorare și de recunoștință pentru înaintașii noștri care au apărat țara cu prețul vieții lor”.

După o primă suită de colinde interpretate de membrii coralei Armonia, actorul Dan Puric a încântat audiența vorbind despre semnificațiile întrupării lui Dumnezeu în istorie şi despre modul eronat în care este receptat Crăciunul în societatea contemporană.

De asemenea, Dan Puric a tratat şi subiecte precum: românitate și identitate, moștenirea creștină a Europei și nevoia de mărturisire a crezului religios de generație tânără.

După discursul maestrului Dan Puric a urmat cea de-a doua parte a concertului de colinde susținut de Armonia, încheiat cu un mini recital de cântări patriotice oferit băcăuanilor în contextul Anului Centenar.

La final, părintele protoiereu Costică Busuioc a mulțumit tuturor sponsorilor care au sprijinit derularea acestui proiect.

Totodată, maestrul Dan Puric și corala Armonia, prin dirijorul lor, au primit Diploma de Excelență din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente