La Arad are loc un simpozion naţional dedicat Centenarului Marii Uniri

Simpozion Arad

Simpozionul care reuneşte profesorii, studenții şi masteranzii teologi din ţară se desfăşoară în perioada 14-16 mai la Facultatea de Teologie din Arad, organizatorul evenimentului.

Manifestarea culturală este dedicată Centenarului Marii Uniri.

În deschidere, Pr. Prof. Cristinel Ioja, Decanul Facultății de Teologie, a adresat un cuvânt de salut invitaților de la prezidiu și din sală, precum și tuturor participanților, subliniind în cuvântul său rolul major pe care l-a avut Aradul în sec. XIX, ca centru al luptei pentru emanciparea națională.

A urmat mesajul Președintelui Consiliului Județean Arad,  Iustin Cionca, apoi cuvântul Preasfințitului Episcop vicar Emilian Crișanul, care a făcut o scurtă incursiune în istoria Bisericii Ortodoxe Române, evidențiind nume de ierarhi cărturari și luptători pentru ființa și unitatea neamului românesc.

Din partea studenților a vorbit domnul student Cătălin-Iulian Drăgan, anul II de studii, specializarea Teologie Pastorală.

În încheierea festivității de deschidere Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei a vorbit despre unitatea păstrată în Biserica Ortodoxă Română prin școlile de teologie, ierarhi, preoți, prin schimburile de profesori de la școlile de teologie etc.

După deschiderea festivă s-au desfășurat secțiunile simpozionului, care vor dura până miercuri, 16 mai, la orele prânzului, incluzând dezbateri, pauze de cafea și concluziile simpozionului.

Această manifestare academică și culturală dedicată Centenarului Marii Uniri are loc sub egida Arhiepiscopiei Aradului și a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, printr-un proiect sprijinit de Ministerul Educației Naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente