La 30 de ani de la recunoașterea autocefaliei, Patriarhul Georgiei mulțumește Patriarhului Ecumenic: Ați participat personal la acest proces

În data de 3 martie 1990, Patriarhia Ecumenică recunoștea și aproba autocefalia Bisericii Ortodoxe a Georgiei. În mesajul adresat Sanctității  Sale cu prilejul împlinirii vârstei de 80 ani, Patriarhul Ilia al Georgiei a mulțumit Patriarhului Ecumenic Bartolomeu pentru sprijinul acordat în recunoaşterea autocefaliei.

„Acum 30 de ani, Patriarhia Constantinopolului a recunoscut autocefalia istorică a Bisericii Georgiei și titulatura Patriarhului acesteia (…). În acest an sărbătorim cea de-a 30-a aniversare a acestei recunoașteri, fapt care a încheiat o lungă perioadă de eforturi din partea noastră de a obține restabilirea dreptății istorice”.

Aţi luat parte personal la acest proces alături de noi, menţionează Patriarhul Ilia în mesajul adresat Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.

„Aș dori să-mi exprim recunoștința faţă de regretatul Patriarh Dimitrie şi faţă de Sanctitatea Voastră pentru eforturile depuse și tuturor celor care au sprijinit demersul nostru. Am simțit întotdeauna sprijinul și grija Sanctităţii Voastre pentru noi”.

Preafericitul Părinte Ilia al II-lea conduce Biserica Georgiei din anul 1977 şi este unul dintre cei mai populari oameni din Georgia.

Sursa foto: Biserica Ortodoxă a Georgiei

Comentarii Facebook


Știri recente