Klaus Iohannis la Arcul de Triumf: Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an

O ceremonie restrânsă a avut loc de Ziua Națională a României, 01 Decembrie 2020, la Arcul de Triumf din Capitală, fără public, fără parada militară obișnuită și fără slujbă religioasă.

Slujbe de Te Deum pentru eroii neamului românesc au fost oficiate în toate bisericile din țară. La Catedrala Patriarhală a oficiat Patriarhul României.

La sosirea președintelui Klaus Iohannis a fost intonat Imnul României, urmat de un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2. Au fost trase 21 de salve de tun, iar preşedintele a depus o coroană de flori şi a susţinut un discurs.

La ceremonia de la Arcul de Triumf din Capitală a participat, în calitate de reprezentant al Patriarhiei Române, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal.

”Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an

Ceremonia s-a încheiat cu discursul Președintelui Klaus Iohannis.

„Gândurile noastre se îndreaptă către eroii acestui an, personalul medical și toți cei care se sacrifică pentru a opri răspândirea virusului, dar și către victimele acestui virus ucigaș și familiile lor. Transmit, în numele Statului Român, toată aprecierea, respectul și gratitudinea față de cei care îmbracă uniforma medicală și militară”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele și-a exprimat „întreaga recunoștință față de fiecare român care sprijină efortul cadrelor medicale și al forțelor de ordine și siguranță publică”.

„Cunoaștem și simțim efortul colosal făcut, din martie încoace, de personalul medical și ne vom aminti întotdeauna de tributul greu plătit de medici, de asistente și de infirmiere, de asistenți medicali și de ambulanțieri. Îi vom cinsti mereu pe cei cărora noi toți le datorăm viața celor apropiați. Totodată, felicit societatea civilă, care în toată această perioadă a fost un partener în lupta cu pandemia, printr-o mobilizare exemplară și răspunsul prompt oferit în multe situații disperate”.

Vezi discursul integral.


Foto credit: Facebook / Klaus Iohannis

Comentarii Facebook


Știri recente