Kim Davis a vizitat România | Funcţionarul american a îndemnat la apărarea familiei tradiţionale

Kim Davis a efectuat recent o vizită în România. Funcționarul american din statul Kentucky care a refuzat să elibereze, împotriva propriilor convingeri religioase, certificate de căsătorie cuplurilor homosexuale a conferenţiat în mai multe oraşe din ţara noastră şi a îndemnat la apărarea familiei traiţionale.

În cadrul vizitei, Kim Davis a fost însoțită de avocatul ei Horatio Gabriel Miheț, român stabilit în Statele Unite ale Americii, precum și de reprezentanți ai Coaliției pentru Familie.

Sibiu

Prima localitatea vizitată a fost Sibiul. Aici, Kim Davis s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. În cadrul întâlnirii din 7 octombrie, ierarhul le-a prezentat oaspeților Catedrala Mitropolitană și a explicat întreaga simbolistică liturgică și teologică ce stă la baza lăcașurilor de cult ortodoxe.

Părintele Mitropolit a evocat, de asemenea, momentele importante ale Ortodoxiei transilvane și a subliniat modul în care Biserica este cea care oferă o mărturie continuă despre valoarea familiei, așa cum a fost lăsată de Dumnezeu.

Oaspeții au fost invitați apoi să viziteze reședința mitropolitană unde a avut loc o discuție despre problemele actuale din Statele Unite, din România și din alte țări, în ceea ce privește diferitele curente de reglementare legală a familiei și implicațiile acestora pentru prezent și viitor.

În aceeaşi zi, Kim Davis a conferenţiat în Sala Festivă a Bibliotecii Județene „ASTRA” din Sibiu. În debutul conferinței, pr. Constantin Necula a vorbit despre nevoia de a proteja familia, așa cum au făcut-o înaintea noastră generațiile de creștini.

Durerea cea mai mare pe care o încerc ca preot, ca tată și ca profesor este atacul la familie. S-a inventat binomul «familie tradițională» pentru ca să se coboare, chipurile, familia înapoi în Evul Mediu, desi poporul român a existat cu mult înainte de Evul Mediu. Sunt atinși o parte din prietenii mei intelectuali marcanți, scriitori, poeți, profesori, ei înșiși căsătoriți și cu copii. Este o prostie să vorbești împotriva propriei tale vieți, a spus părintele Necula.

În continuare, Horatio Gabriel Miheț a prezentat cazul celui de-al doilea oaspete al sibienilor, Kim Davis, funcționar în Rowan County, care a fost obligată să încheie căsătorii între persoane de același sex, deși acest lucru era în contradicție cu propriile convingeri religioase, iar refuzul a dus la încarcerarea ei.

În cadrul alocuţiunii sale, Kim Davis a vorbit despre superficialitatea cu care s-a raportat la căsătorie înainte de a-l cunoaşte pe Dumnezeu. Dar astăzi sunt în fața dumneavoastră ca o persoană schimbată și pot vedea căsătoria dintr-o nouă perspectivă, a evidenţiat funcţionarul american.

În conferinţa susţinută, Kim Davis a îndemnat la apărarea familiei tradiţionale. Aceasta a spus că trebuie să proclamăm Cuvântul lui Dumnezeu cu îndrăzneală și să așteptăm urmările acesteia. 

Iaşi

În data de 10 octombrie, Kim Davis a conferenţiat la Iaşi. Evenimentul s-a desfășurat în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților și face parte dintr-o serie de manifestări ce au loc în România cu prilejul apropierii referendumului național de modificare a art. 48, alin. 1 din Constituția României, care vizează definirea căsătoriei ca uniune dintre un bărbat și o femeie.

Timişoara

A doua localitate vizitată de Kim Davis a fost Timișoara unde a purtat un dialog cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. Pe lânga discuţiile referitoare la consecinţele legalizării căsătoriei dintre persoanele de acelaşi sex din Statele Unite ale Americii, IPS Părinte Ioan a binecuvântat eforturile Coaliției pentru Familie.


Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei tradiționale. Aceasta are în componență peste 40 de asociații și fundații și reprezintă, informal, inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României.

Foto credit: The New York Times, Mitropolia Ardealului, Referendum pentru România

 

Comentarii Facebook


Știri recente