Juriul a evaluat interpretările și compozițiile înscrise în Festivalul-Concurs Național „Lăudați pe Domnul”

Juriul a evaluat marți interpretările și compozițiile înscrise în Festivalul-Concurs Național „Lăudați pe Domnul”, concurs de muzică bisericească aflat la a XIII-a ediție.

Evaluarea lucrărilor a fost făcută de trei jurii de specialitate, întrunite la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală sub președinția de onoare a Preasfințitului Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.

Festivalul a fost inițiat în Mitropolia Moldovei și Bucovinei în perioada păstoririi ca mitropolit a Părintelui Patriarh Daniel, a explicat Preasfințitul Părinte Varlaam pentru Trinitas TV. După 2007, când în fruntea Bisericii a fost ales Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, festivalul a fost adus la București și extins la nivel național.

„Acest concurs ne-a arătat cât de bine sunt organizate unele dintre comunitățile din diaspora, având coruri care au deja tradiție”, a afirmat ierarhul. „Se vede că aceste comunități sunt bine organizate.”

Profesorul Nicolae Gheorghiță, Prorectorul Universității Naționale de Muzică din București și membru al juriului, a spus că prezența multor coruri de copii „ne arată atașamentul acestora față de Sfânta Biserică și de tradiția muzicală românească”.

Concursul își propune „să evidențieze rolul muzicii în viața parohiilor românești din diaspora și să îmbogățească repertoriul liturgic și muzical”, a declarat, Părintele George Jambore, inspector la Sectorul Teologic-Educațional al Administrației Patriarhale.

Datorită situației sanitare, etapa finală a festivalului-concurs va fi filmată în avans la Palatul Patriarhiei și difuzată miercuri, 27 octombrie 2021, de la ora 20.00, la Trinitas TV.

Vor cânta Corul Psalmodia al Universității Naționale de Muzică din București și Corul Madrigal. Prezentatori vor fi Dan Negru și Manuela Hărăbor.

Foto credit: Facebook / Festivalul-Concurs „Lăudați pe Domnul”

Comentarii Facebook


Știri recente