Jonathan Jackson sprijină strângerea de fonduri pentru singura mănăstire românească din Irlanda

Actorul american s-a mutat de curând în Irlanda, cu scopul de a susține strângerea de fonduri pentru Mănăstirea Izvorul Tămăduirii și Sf. Ciaran din Shannonbridge. Măicuțele trebuie să achite integral până în decembrie proprietatea în care-și desfășoară activitatea.

„Este principalul motiv pentru care m-am  mutat. M-am rugat de ani de zile să se ctitorească o mănăstire ortodoxă în Irlanda”, a declarat actorul de curând la Trinitas TV.

„Cu smerenie o spun, merită ca Ortodoxia să fie trăită și aici, în Irlanda.” Iar „unul din cele mai importante moduri în care o poți face este întâlnirea cu mănăstirea”, a adăugat el. „Mănăstirile au o importanță vitală. Pur și simplu oferă vindecare.”

Pe rețelele se socializare, actorul îndeamnă oamenii să doneze pentru mănăstirea românească.

„Jonathan este minunat, are un suflet mare. Și el, și familia lui. Nu este prima dată când ne ajută”, spune Monahia Iosifia de la Mănăstirea Shannonbridge (foto sus).

Mănăstirea Izvorul Tămăduirii și Sf. Ciaran din Shannonbridge, Irlanda. Foto credit: The American Conservative

Săptămâna trecută, în 9 septembrie, sfântul locaș și-a serbat al doilea hram: Sf. Ciaran de la Clonmacnoise, un sfânt local din secolul al VI-lea.

Icoana Sf. Ciaran

Au participat părinții Raul Simion și Constantin Uncu din parohiile românești din Dublin și Părintele Tudor Ghiță din parohia Galway. Li s-au alăturat și părinții Ioannis Pantelidis și Thomas Carroll de la Biserica Greacă din Dublin, care sunt apropiați ai mănăstirii.

Părinții de la parohiile ortodoxe din Dublin și Galway care au participat la hramul mic al mănăstirii din 9 septembrie 2020. Foto credit: Mănăstirea Shannonbridge

Pentru maici a fost important că s-a oficiat Sfânta Liturghie chiar de ziua sfântului, mai ales că, anul acesta, au sărbătorit hramul principal în plină izolare din cauza pandemiei, spune Monahia Iosifia.

Partea bună a pandemiei a fost că în vara aceasta au reușit să obțină o nouă reducere de preț pentru proprietatea pe care trebuie să o achite până la finele anului. Prețul final a rămas 260.000 de euro, din care anul trecut, la instalare, mănăstirea a achitat 100.000.

Pentru restul de 160.000 de euro, măicuțele au organizat o colectă online accesibilă din afara țării, pe platforma GoFundMe, unde s-au strâns deja jumătate din bani.

De curând, strângerea de fonduri a fost semnalată și în presa de peste ocean. Măicuțele mai au nevoie să strângă aproximativ 80.000 de euro până în decembrie.


Mănăstirea Izvorul Tămăduirii și Sf. Ciaran a fost înființată în 2019 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif al Europei Occidentale și Meridionale. Pe lângă hramul principal și cel secundar, mănăstirea este dedicată și tuturor Sfinților Celți din Irlanda (a doua duminică după Cincizecime), precum și Sf. Proroc Daniel și Sf. trei tineri: Anania, Azaria și Misail (17 decembrie).

Pentru donații

Din România

Nume: Marina Brolla
Cont IBAN: RO69INGB0000999904615996 pentru RON
Cont IBAN: RO93INGB0000999909511542 pentru EURO
Banca: INGB CENTRALA
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB
Detalii plată: Pentru mănăstire Irlanda

Din Irlanda

Beneficiar: Romanian Orthodox Church in Ireland
Adresa beneficiarului: St John the Baptist Missionary Centre, Drimnagh Castle, Long Mile Road, Dublin 12
Banca: Bank of Ireland
Adresa băncii: 6 Lower O’Connell Street, Dublin 1
BIC: BOFIIE2D
Cont IBAN: IE98BOFI 9000 3324 4356 07

Din alte țări
Plată online cu cardul pe platforma GoFundMe
https://www.gofundme.com/f/an-orthodox-monastery-in-ireland

Contact

Monahia Iosifia: [email protected]
Tel: 00353894831802
Web: orthodoxmonasteryireland.ie

Vezi și:

Foto credit: Instagram

Comentarii Facebook


Știri recente