Jertfa tinerilor din decembrie 1989 comemorată la FTOUB: în imagini

Facultatea de Teologie din Bucureşti (FTOUB) a găzduit marţi seară o conferinţă în memoria tinerilor care au participat la evenimentele din decembrie 1989.

Invitatul serii a fost Pr. Conf. Gheorghe Holbea de la Facultatea de Teologie din București. El le-a vorbit tinerilor prezenţi în amfiteatrul Dumitru Stăniloae despre „Jertfa tinerilor din decembrie 1989 – redescoperire a demnității neamului”.

Părintele Gheorghe Holbea este un cunoscut teolog, cadru didactic al Facultăţii de Teologie Ortodoăa din Bucureşti, dar şi un renumit duhovnic. Este recunoscut pentru blândeţea şi apropierea sa faţă de tineri. Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene.

Evenimentul a fost organizat de Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale și Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din Bucureşti.

Cuvântul din deschidere a aparţinut Preasfinţitului Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal.

Conferinţa a fost moderată de Pr. Prof. Ioan Moldoveanu, Decanul Facultății de Teologie  Ortodoxă din Bucureşti.

Reprezentantul Sectorului Teologic Educaţional al Patriarhiei Române a fost părintele consilier Nicuşor Beldiman.

Seara culturală a cuprins şi vernisajul expoziției Martirii Revoluției, expoziţie realizată de dna Elena Murariu, pictor restaurator.

„Întoarcerea la Hristos, document pentru o lume nouă”. Pictură realizată de Elena Murariu. Foto credit: basilica.ro/Raluca Ene

După conferinţă a avut loc o sesiune de întrebări.

Sala a fost arhiplină, auditoriul fiind format în mare parte din tineri. Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene.

Elena Murariu a studiat la Universitatea Națională de Arte din București și s-a specializat în restaurarea picturilor murale la ICCROM, Roma.

Activează ca restaurator de pictura murală în domeniul monumentelor istorice. Activitatea sa artistică s-a concretizat în lucrări de artă contemporană sacră de tradiție bizantină.

Anul trecut, Pictorul Elena Murariu a primit diploma omagială și medalia comemorativă a anului 2018 din partea Patriarhului Daniel. Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene.

Elena Murariu a participat la diverse expoziții din țară și străinătate. Mai multe premii și distincții au confirmat valoarea lucrărilor sale din domeniul restaurării, cât și a celor din domeniul artei contemporane sacre.

Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente