Jandarmeria Română apreciază comportamentul responsabil al pelerinilor de Sfântul Dimitrie

Jandarmeria Română a postat miercuri pe Facebook un mesaj de apreciere faţă de modul în care s-a desfăşurat pelerinajul de Sfântul Dimitrie, cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale.  

„Odată cu încheierea pelerinajului, apreciem felul în care s-a desfășurat activitatea și suntem recunoscători pentru comportamentul responsabil al majorității enoriașilor (pelerinilor – n.r.)”, se menţionează în postare.

Jandarmeria precizează că pelerinii „s-au dovedit a fi receptivi la indicațiile și îndemnurile colegilor noștri și au manifestat spirit civic prin respectarea regulilor impuse din cauza pandemiei”.

În astfel de condiții, misiunea noastră nu avea cum altcumva să decurgă decât foarte bine.

Mulțumim!

”Pelerinii au arătat rânduială

Pelerinii au primit felicitări şi de la Patriarhul României care le-a mulţumit pentru „răbdare, dar şi pentru înţelepciune, pentru că în mod exemplar” au arătat rânduială.

În această situaţie dificilă de pandemie, credincioşii pelerini s-au adaptat, au respectat regulile sanitare cerute de autorităţi, au păstrat distanţa fizică şi au purtat mască; au fost foarte înţelegători, a spus Patriarhul în ziua de cinstire a Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a evidenţiat atât ordinea și rigoarea de la hram, dar şi apreciabilă înțelegere din partea credincioșilor a condițiilor în care s-a desfăşurat întreaga manifestare religioasă.

Organizare riguroasă

Sărbătoarea Sfântului Dimitrie, organizată de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor, a avut loc anul acesta în condiții de maximă precauție, ordine și protecție, sub semnul respectării riguroase a normelor igienico-sanitare, impuse de starea de alertă specială în care se află acum municipiul București.

Pelerinii au fost organizaţi pe un rând sau două, păstrând distanţa de 1.5 m, cu ajutorul marcajelor de staţionare realizate pe trotuar.

A fost creat un flux unic de circulaţie a credincioșilor, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei şi cu ieșire separată, pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie.

Voluntarii prezenți, care au purtat permanent măști de protecție și mănuși, au oferit credincioșilor materiale de dezinfectare și igienă.

Raclele cu moaştele sfinţilor au fost acoperite cu un material care a permis o permanentă igienizare. Foto credit: Basilica.ro/Raluca Ene.

Foto credit: Basilica.ro/Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente