Iubirea răspunde la toate întrebările | Studenții din București în dialog cu PS Macarie

Sute de studenți au fost prezenți joi seară în Aula Magna a Facultății de Drept din București pentru a-l asculta pe Episcopul Europei de Nord și a-i pune întrebări referitoare la trăirea în Hristos. Pornind de la tema „Iubirea răspunde la toate întrebările”, PS Macarie le-a explicat tinerilor că iubirea este baza credinței noastre, iar Mântuitorul este modelul suprem de iubire și jertfă.

„Răspunsul la toate întrebările pe care le avem este Hristos, de aceea când îl găsim pe Hristos, găsim răspunsul deplin la toate întrebările grele ale vieții”, a spus PS Macarie.

Preasfinția Sa le-a explicat studenților că răspunsul care rezolvă toate frământările „nu este o idee, nu constă în informație, în explicații sau în oracole, ca la păgâni. Răspunsul deplin este o persoană: este Mântuitorul Iisus Hristos; și când Îl găsim nu mai avem întrebări, iar când Îl pierdem, ne pierdem în îndoieli și în incertitudini. El Însuși este răspunsul!”.

Evenimentul a fost transmis live de Trinitas TV.

Iubirea răspunde la toate întrebările

ÎN DIRECT: „Iubirea răspunde la toate întrebările” – Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord.Conferință organizată de ASCOR în Aula Magna a Facultății de Drept din București.~PARTEA I~

Posted by TRINITAS TV on 22 Martie 2018

După prelegerea conferinței a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Unul dintre subiectele abordate a fost acela al discernământului în utilizarea noilor tehnologii.

Răspunzând unei întrebări privitoare la răcirea relațiilor dintre oamenii care acordă o tot mai mare importanță noilor mijloace media, Părintele Episcop a făcut referire la una dintre predicile sale în care a atras atenția asupra gârbovirii omului produsă de dependența de aceste mijloace.

Iubirea răspunde la toate întrebările

ÎN DIRECT: „Iubirea răspunde la toate întrebările” – Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord.Conferință organizată de ASCOR în Aula Magna a Facultății de Drept din București.~PARTEA A II-A~

Posted by TRINITAS TV on 22 Martie 2018

Spre finalul întâlnirii, răspunzând frământărilor unor tineri care au întrebat cum să-i abordeze pe cei care s-au îndepărtat de Dumnezeu, Părintele Episcop le-a spus să se sfătuiască permanent cu preotul lor duhovnic și i-a îndemnat:

„Trebuie să-l iei pe om de acolo de unde este el. Să-l înțelegi și să-l ajuți sufletește atât cât poți, dar cu toată ființa ta să-l ajuți! Foarte multe suflete au fost aduse la Hristos prin dragostea și îndelunga răbdare a celorlalți”.

Evenimentul organizat de ASCOR București a fost moderat de Pr. Prof. Vasile Gavrilă de la Biserica Sfântul Nicolae – Ghika, Paraclis Universitar din București, și coordonatorul Școlii Ortodoxe „Sfinții Trei Ierarhi”.

„Iubirea răspunde la toate întrebările” a reprezentat ultima conferință din seria organizată de ASCOR București în Postul Sfintelor Paști 2018.

Foto & video credit: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente