#ITO2016: O nouă sesiune de formare a voluntarilor

Sâmbătă, 16 iulie 2016, de la ora 18.00, la Centrul de formare continuă Dumitru Stăniloae din Bucureşti, va avea loc o nouă sesiune de formare cu o parte din cei 500 de voluntari implicați în organizarea Întâlnirii Internaționale a Tineretului Ortodox (București, 1-4 septembrie 2016).

Pe parcursul acestor sesiuni de formare, voluntarii sunt pregătiți pentru una din categoriile de activități necesare pentru buna desfășurare a Întâlnirii Internaționale a Tineretului Ortodox. Este vorba, deci, despre mai multe categorii de voluntari, împărţiţi în funcție de atribuții și responsabilități:

  • voluntari responsabili pentru grupurile participanților: aceştia vor avea atribuţii de orientare, îndrumare şi relaţionare a grupului, sub directa supraveghere a coordonatorului de grup. Pentru grupurile din Bisericile Ortodoxe Autocefale surori, urmează să fie identificaţi voluntarii care cunosc o limbă străină de circulaţie internaţională (engleză, franceză etc.) sau limba țării respective (ex. limba greacă nouă pentru delegaţia din Biserica Ortodoxă a Greciei);
  • voluntari responsabili în căminele de cazare: aceștia vor avea atribuţii în primirea şi cazarea grupului, înmânarea materialelor întâlnirii (tricou, ecuson etc.), distribuirea micului-dejun;
  • voluntari cu rolul de facilitatori în cadrul celor două workshop-uri (Rolul, locul și importanța tinerilor în Biserică) prevăzute în programul evenimentului. Acești sunt cooptați din rândul studenților teologi și al profesorilor de religie din Municipiul București.
  • voluntari responsabili de aspectele logistice în unitățile de învățământ unde vor avea loc workshop-urile tematice.
  • voluntari cu responsabilități în asigurarea aspectelor legate de prâzul și cina participanților;
  • voluntari responsabili cu organizarea conferinţei prevăzute în programul evenimentului;

Pentru buna desfășurare a evenimentului, începând cu luna iunie 2016, sunt organizate sesiuni de formare prin care voluntarii #ITO2016 sunt pregătiți în vederea gestionării grupurilor de participanți, realizării unei comunicări facile, a gestionării unei situații de conflict etc. Aceste sesiuni au o dublă țină: pe de o parte pregătirea resursei umane pentru evenimentul din septembrie 2016, iar pe de altă parte, cei care acum beneficiază de aceste module de formare, se vor întoarce în comunitățile din care provin și vor putea deveni, la rândul lor, formatori.

De menționat că la finalul evenimentului, voluntarii vor primi un certificat de voluntariat în conformitate cu prevederile legii voluntariatului (78/2014).

Comentarii Facebook


Știri recente