ITO 2017 | Patriarhul României a ajuns la Iași

sosire-patriarhul-daniel-iasi

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns în această după amiază la Iași unde va participa la festivitatea de deschidere a Întâlnirii Internaționale a tinerilor ortodocși din întreaga lume (ITO).

Părintele Patriarh a fost întâmpinat la Aeroportul Internațional din capitala Moldovei de membrii Sinodului Mitropolitan, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

Adresându-se celor prezenți la aeroport, Preafericirea Sa și-a exprimat bucuria pentru faptul că anul acesta Întâlnirea Internațională a tinerilor ortodocși din întreaga lume se desfășoară la Iași, cetatea ocrotită de Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Ne bucurăm că această întâlnire are loc anul acesta, la Iași, în cetatea ocrotită de Sfânta Cuvioasă Parascheva, care, la fel ca o mare mulțime de sfinți ai Bisericii Ortodoxe de pretutindeni, a fost tânără, însă a trăit tinerețea ca vârstă a căutării lui Dumnezeu și a vieții veșnice, a evidențiat Patriarhul României.

În continuare, Patriarhul Daniel a fost prezent la Catedrala Mitropolitană din Iași unde s-a închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. În cadrul vizitei, Părintele Patriarh a văzut și muzeul mitropolitan, aflat sub catedrala.

Începând cu ora 18:00, tinerii vor lua parte la deschiderea oficială a evenimentului ce va avea loc în Grădina Palas, în prezența Patriarhului României și a altor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe.

Cu puțin timp înainte de începerea ITO 2017, Patriarhul Daniel a transmis participanților un mesaj părintesc de binecuvântare.

Patriarhul Daniel transmite binecuvântări tinerilor ortodocși aflaţi în aceste zile la Iași – Basilica.ro

Cu deosebită bucurie duhovnicească binecuvântăm pe toți tinerii creștini ortodocși sosiți în aceste zile la Iași, în capitala Moldovei, pentru Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși! Ne bucurăm că această întâlnire are loc anul acesta, 2017, la Iași, în cetatea ocrotită de Sfânta Cuvioasă Parascheva, care, la fel ca o mare mulțime de sfinți ai Bisericii…

ITO 2017 este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul de Tineret și Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) Iași și va avea tema Tânărul în căutarea Libertății.

La evenimentul din această toamnă sunt așteptați 7000 de tineri ortodocși din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția, Turcia, Iordania, Siria, dar și de pe continentul african. De asemenea, 550 de tineri vor fi implicați în acest proiect ca voluntari.

Foto credit: doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente