ITO 2017 | A patra etapă pregătitoare a avut loc la Iași (FOTO)

185 de tineri din Protopopiatul Iași II s-au întâlnit sâmbăta aceasta la Centrul de evenimente Agora pentru a patra etapă pregătitoare a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, informează ito2017.ro.

Programul întâlnirii din 17 iunie 2017 a inclus Sfânta Liturghie, Conferința Suntem cu adevărat liberi? Exerciții pentru libertate, două ședințe de lucru, un moment artistic și o sesiune de concluzii.

În cuvântul rostit la finalul ceremonialului liturgic, Arhim. Nicodim Petre, consilierul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, a subliniat faptul că libertatea omului este deplină numai în slujba lui Dumnezeu.

Viața fiecăruia dintre noi este ca o vioară. Ea capătă valoare atunci când Maestrul cântă cu ea, a explicat Părintele consilier.

Totodată, Arhim. Nicodim le-a vorbit tinerilor despre fidelitatea față de Dumnezeu, ca determinantă a fidelității oamenilor între ei:

Cel care este fidel lui Dumnezeu este fidel și soției și prietenilor, este fidel și față de el însuși. Cel care nu este fidel lui Dumnezeu nu poate fi fidel nici oamenilor.

Pe parcursul sesiunilor de lucru tinerii au dialogat despre libertate și au încercat să găsească împreună răspunsuri la întrebările care îi frământă.

Scopul acestor întâlniri pregătitoare este ca tinerii să se cunoască și să afle că Biserica este un spațiu în care își pot împlini dorințele și așteptările.


ITO 2017 este organizat de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul de Tineret și Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) Iași și va avea tema Tânărul în căutarea Libertății.

La evenimentul din 1-4 septembrie 2017 sunt așteptați 7000 de tineri ortodocși din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda, Marea Britanie, Elveția, Turcia, Iordania, Siria, dar și de pe continentul african.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși: A fost lansat site-ul oficial ITO 2017 – Basilica.ro

În Sala Iustin Moisescu a Centrului Eparhial Iași are loc astăzi, 2 februarie 2017, de Ziua Mondială a Tineretului Ortodox, prezentarea celei de-a patra ediții a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO). ITO 2017 se va desfășura la Iași în perioada 1-4 septembrie. În acest sens, Doxologia Media a lansat, cu sprijinul Mitropoliei Moldovei, site-ul…

Comentarii Facebook


Știri recente