Itinerar arhieresc arădean în Duminica a XXIX-a după Rusalii

În Duminica a XXIX-a după Rusalii, Înalt Preasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului a efectuat o vizită canonică la noua biserică purtând hramurile „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” și „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla”, din incinta Spitalului Municipal Arad, informează episcopiaaradului.ro.

Întâmpinat de către preotul de spital, Alexandru Rovin Petrușe și de către reprezentanții conducerii instituției, în prezența personalului medical, a pacienților și a credincioșilor din imediata apropiere a locașului de cult, Înalt Preasfinția sa a oficiat aici Sfânta Liturghie arhierească.

În cuvântul de învățătură, pe temeiul citirilor biblice ale zilei (Coloseni 3, Luca 17), a prezentat, sub titlul „Rugăciune împlinită și mulțumire cuvenită”, datoria de a arăta recunoștință binefăcătorilor și, în primul rând lui Dumnezeu, care revarsă bogățiile darurilor sale peste toți, iar aceasta nu atât prin cele materiale, cât mai ales prin virtuțile ce oglindesc chipul lui Dumnezeu în om.

„Ceea ce s-a câștigat ca experiență bisericească în cursul anului trecut, închinat îngrijirii bolnavilor este cu cale să se continue acum sub pecetea sfintei Cruci, semnul creștinătății, în anul omagial al sfinților Împărați Constantin și Elena, ctitori ai instituțiilor umanitare ale Bisericii”, a subliniat Înalt Preasfinția Sa.

În după-amiaza zilei Chiriarhul a participat la slujba Vecerniei în Catedrala Veche din Arad, la finalul căreia, în participarea reprezentanților cultelor religioase din municipiu, a condus programul dedicat Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștină. Alocuțiunea rostită cu acest prilej, de primire și binecuvântare a participanților, a relevat nevoia de rugăciune, ca o întărire a lucrării comune pe care o avem în diferite prilejuri și pentru apropierea între culte.

Comentarii Facebook


Știri recente